Upala grla i kako je se rešiti najbrže moguće!

Upala grla je jedna od najčešćih bolesti koja se može javiti u bilo koje godišnje doba. Svako od ovog iritirajućeg oboljenja strada bar jednom godišnje. Svakako, najčešće upale grla su tokom prelaznih perioda: zima/jesen leto/jesen i upravo tada moramo da povedemo više računa da to sprečimo i na vreme saniramo kako ne bi došlo do težih komplikacija.

Kako se manifestuje upala grla

Pre svega treba razlikovati dve vrste upale grla virusnu i bakterijsku upalu grla.

Kada je u pitanju virusna upala grla, preporuka je mirovanje i  lečenje preparatina koji će olakšati simptome upale.Pacijenti se obično žale na subo grlo, blag bol i crveno grlo. Ove simptome obično prati zapušen nos, kijanje, blaga kostobolja i povišena temperature. U većini slučajeva virusni faringitis ima blažu kliničku sliku nego bakterijski. Može biti deo opšte upale disajnih organa ili ograničena samo na ždrelo.

Šta koristiti kod virusne upale grla

 

Prirodni sirupi HerbOral

HerbOral sa bokvicom i acerolom ( bogat izvor prirodnog vitamina C) pomaže kod kašlja, za lakše iskašljavanje sekreta, smiruje nadražaj i omogućava lakse izbacivanje sekreta.  Pogodan je i za pušače. HerbOral sa bokvicom i acerolom predstavlja jedinstvenu kombinaciju ekstrakta biljaka sa teritorije Srbije i Brazila: bokvica, acerola i mentolZa decu i za odrasle. Konačno pobedite kašalj i ojačajte imunitet!

Sirup protiv kašlja - HerbOral sa bokvicom i acerolom

HerbOral sa belim slezom i acerolom (bogat izvor prirodnog vitamina C) pomaže kod suvog i upornog kašalja, umiruje nadražaj sluzokože grla i disajnih puteva, jača imunološki sistem i pomaže bržem ozdravljenju. HerbOral sa belim slezom i acerolom predstavlja jedinstvenu kombinaciju ekstrakata biljaka sa teritorije Srbije i Brazila: beli slez, kamilica, acerola i mentol.  Za decu i za odrasle.  Konačno pobedite kašalj i ojačajte imunitet!

Sirup za kašalj za decu - HerbOral sa belim slezom i acerolom

HerbOral sa jagorčevinom i acerolom ( bogat izvor prirodnog vitamina C) pomaže kod produktivnog kašalja, olakšava iskašljavanje sekreta, jača imunološki sistem i pomaže bržem ozdravljenju.   HerbOral sa jagorčevinom i acerolom predstavlja jedinstvenu kombinaciju ekstrakata biljaka sa teritorije Srbije i Brazila: jagorčevina, timijan, acerola i mentol.  Za decu i za odrasle. Konačno pobedite kašalj i ojačajte imunitet!

Sirup za iskašljavanje - HerbOral sa jagorčevinom i acerolom

Bakterijska upala grla

Druga vrsta upale grla je baterijska upala grla ili tonsillitis (upala krajnika)  Upala grla je izazvana bakterijama uvek se leči specifičnim antibioticima, najbolje prema antibiogramu koji se dobija uzimanjem brisa grla.Ova upala grla se manifestuje veoma povišenom temperaturom, jakim bolom u grlu, otečenim crvenim krajnicima, otežanim gutanjem, krajnici u uglavnom prekriveni gnojnim naslagama u vidu  tačkica ili pločica. Ova vrsta upale grla praćena je i gubitkom apetita.

Najčešći uzročnik bakterijskog faringitisa je bakterija streptokok (naravno mogu i druge bakterije), pa se uz ovu vrstu faringitisa najčešće veže naziv „streptokokna angina“. Antibiotska terapija mora da se ispoštuje do kraja jer nepotpuno izlečenje može da dovede do komplikacija i spuštanja na pluća.

Takođe svi naši proizvodi mogu da se koriste i prilikom bakterijsteupale grle, u kombinaciji sa antibioticima koje vam je prepisao vaš doktor za lečenje upale grla.

 

Kako se boriti protiv upaljenog grla-Praktični saveti

 

  • Unosite dovoljno tećnosti, pogotovo čaja i domaće supe.
  • Mirujte odležite bolest,nemojte mnogo da pričate i da se naprežete tako će proći na najbrži način
  • Koristite med umesto šećera kako biste zasladili čaj
  • Ispirajte usta čajem od žalfije ili rastvorom morske soli i vode, 2-3 puta na dan
  • Topli oblozi oko vrata. Meku tkaninu natopite razblaženim alkoholom, stavite oko vrata i pričvrstite maramom. Ovu oblogu držite najmanje dva sata.