Šta je uzrok opadanja kose i kako sprečiti ovaj problem. Reagujte na vreme!

Šta je uzrok opadanja kose i kako sprečiti ovaj problem. Reagujte na vreme!

Opadanja kose kao posledica genetike ili načina života, ishrane i pravovremene brige o svojoj koži i kosi danas je sve više i više zastupljena. Kosa svakako predstavlja deo naše ličnosti. Sa njom izražavamo svoje stavove i svoja uverenja. Sa njom poručujemo da li smo nežni romantik ili smo urbani buntovnik, da li smo slobodni umetnik ili smo više za korporativni sistem.

Ona je na neki način i statusni simbole lepote i ženstvenosti kod žena i muževnosti kod muškaraca.

Dnevno ispada 70 – 100 vlasi kose i to je potpuno normalno, s naglaskom na opadanje kose pri pranju. No, ako primijetite gubitak više od 100 vlasi dnevno, moguće je da se radi o nekoj od vrsta alopecije-(gubitak kose, čelavost)

Kaka god da okrenemo kosa nam je zaista bitna i zato je uvek pravo vreme da pomognemo sebi i njoj da zablista u punom sjaju, jer moramo da priznamo da se u našem društvu i našoj kulturi odaje velika čast kosi.

 

Opadanje kose, veliki problem i muškaraca i žena

Gubitak kose danas je problem miliona muškaraca i žena. I ma koliko on bio čest, nesumnjivo predstavlja stresno iskustvo za osobe oba pola.

 

Gubitak kose kod muškaraca

Gubitak kose može da bude uzrokovan genetskim, hormonalnim uticajem i godištem.

Najčešći razlog gubitak kose kod muškaraca jeste androgenetski gubitak kose koji se javlja se kada su folikuli dlaka genetski osetljivi na androgene – muške polne hormone – a posebno dihidrotestosteron (DHT). Kada DHT dođe u dodir sa folikulima dlaka, ta osetljivost usporava ili zaustavlja rast kose, dovodeći do proređivanja ili gubitka kose.

Ovaj proces gubitna kose pogađa više od 50% muške populacije preko 40 godina.Ovaj problem može se naslediti i sa očeve i sa majkine strane.

Kod muškaraca sa muškim obrascem ćelavosti obično se povlači linija kose, opada kosa na temenu, ili i jedno i drugo. Muškarci sa naslednim gubitkom kose vremenom postaju potpuno ćelavi.

Gubitak kose kod žena

Kod žena koje su genetski predisponirane za gubitak kose, bilo po difuznom ili po lokalizovanom tipu, uzrok je akcija dva enzima: aromataze i 5 alfa reduktaze.

U većini slučajeva žene uglavnom pate od difuznog proredjenja kose, za razliku od muškaraca koji je proređivanje kose lokalizovano /zalisci,teme). Enzim aromataza je odgovoran za nastanak ženskih polnih hormona estrona i estradiola.Svakodnevno susretanje sa nepredvidivim opadanjem kose i nemogućnost da se zaustavljanje spreči i zaustavi, dovodi ženu u jednu nemoćnu poziciju. Gubitak kose neugodno je i veoma stresno stanje za žene – zato nemojte čekati.

 

Da li ima leka i kako sprečiti opadanje kose?

Na vašu sreću leka ima. Priroda je za svaki problem podarila biljku ili više njih čijom kombinacijom se mogu sprečiti ili ublažiti problemi sa kojima se susrećemo.

Dermatološki ispitan i priznat od strane Svetske Zdravstvene organizacije(SZO) i Udruženja proizvođača kozmetike, toaletnih sredstava i parfema (CTFA) Ervatin Power losion je melem za ovaj univerzalni problem koji pogađa svaku 4 osobu. Pored svih priznanja najveća su priznanja zadovoljnih koristika koji je losion rešio problem. O Ervamatin losionu su rađene mnoge naučne i stručne studije koje su objasnile princip delovanja, kao i kliničke studije koje su potvrdile njegovu efikasnost.

Univerzalno rešenje protiv opada kose i za muškarce i žene

Ervamatin Power losion

Ovaj losion je proizveden od biljaka netaknute prirode Amazonije i efikasno eliminiše perut i masnoću, zaustavlja opadanje i pospešuje rast kose. Koje biljke čine sastav Ervamatin Power losiona: Sacharum Officinarum, Smilax officinalis, Agava Rigide, Saponarija Officinalis, Pilokarpus penatifolijus…Ne poseduje kontraindikacije, preporučuje se kod muškaraca i žena svih starosnih doba.

Godinama muškarci i žene su pokušavali da spreče opadanje, slab rast i potpuni gubitak kose. Da bi se ovo sprečilo kosi je potrebna nega, posebno za one koji imaju genetske predispozicije ili već imaju problem peruti, preteranog lučenja masnoće, gubitka kose kao i one sa slabom i tankom kosom.

Losion za rast kose Ervamatin Power Losion

Ervamatin losion se preporučuje kod sledećih stanja:

  • Genetsko opadanje kose;
  • Opadanje kose na pečate;
  • Difuzno proređene kose;
  • Opadanje kose izazvano: upotrebom lekova, zračenjem i hemoterapijama, dejstvom hemikalija, hormonskim i nutritivnim faktorima uključujući opadanje kose u menopauzi i nakon porođaja, nedostatkom Zn, kod tiroidne bolesti, gljivične infekcije vlasišta, opadanje kod metaboličkih bolesti koje izazivaju smanjeni dotok hranjivih materija i kiseonika ( smanjena funkcija štitne žlezde, šećerna bolest….)

Upotreba Ervamatin Power losiona-Strogo se pridržavati načina upotrebe

Da biste što pre rešili vaš problem i na taj nači pobrali gomilu pozitivnih komentara na račun vaše kose i izgleda jako je bitno da se strogo držite načina upotreba ovog losiona, kako bi na pravi način losion odradio svoju magiju.

  • Proizvod mora da se nanosi na vlasište dva puta dnevno uz blagu masažu u trajanju od 2-5 minuta. Pranje ili ispiranje kose nije potrebno;
  • Poboljšanje se manifestuje na razne načine, u zavisnosti od organizma. U izuzetnim slučajevima, u početku tretmana, može se desiti da slaba kosa opadne, da bi ubrzo nakon toga počela da raste nova, jaka i zdrava kosa;
  • Dužina tretiranja kose Ervamatinom zavisi od vrste i nivoa problema, od samog stepena oštećenosti folikula, kao i vremena u kome je problem trajao. Iskustva korisnika iz celog sveta su pokazala da je poboljšanje izuzetno, što je Ervamatin Power losion svrstalo u izuzetno efikasno sredstvo za pomoć pri rešavanju ovih problema kose. Ne masti, ne boji kosu i ne zahteva ispiranje nakon nanošenja. Mogu da ga koriste i muškarci i žene svih starosnih doba;
  • Potrebno je redovno koristiti losion