Select Page

AMAZONSKA ACEROLA KAPSULE

Amazonska acerola (Malpighia Emarginata) je karakteristična biljka koja raste u Južnoj Americi. Uspeva u toplijoj klimi, predstavlja grmastu ili manju drvenastu biljku koja cveta kao belo – ružičasti petolisni cvet, a zreli plodovi izgledaju slično plodu trešnje ili divlje višnje, svetlo crvene boje, veličine 1-2 cm, sa narandzastom pulpom. Njeni plodovi su poznati kao veoma bogati izvori vitamina C i mogu da sadrže 3000 – 46000 mg vitamina C po kg pulpe zbog čega predstavljaju jedan od najvažnijih prirodnih vitamina C.
Plod Acerole bogat je i drugim vitaminima (vitamin A, vitamin B grupe, pantotenska kiselina, folati, vitamin E, mineralima, kalcijum, gvožđe, magnezijum, fosfor, bakar, natrijum, cink, selen), antioksidativnim supstancama kao što su karotenoidi i polifenoli.
Plod Acerole se u tradicionalnoj medicini koristi za lečenje dizenterije, dijareje, oboljenja jetre, upale grla, prehlade i gripa, kod zaceljivanja rana.
Acerola predstvalja snažan antioksidant jer zahvaljujući svojim oksidacionim svojstvima neutrališe slobodne radikale koji se stvaraju u našem organizmu.

DEJSTVO

Acerola predstavlja snažan antioksidant jer zahvaljujući svojim oksidacionim svojstvima neutrališe takozvane slobodne radikale koji se stvaraju u našem organizmu, a jako su štetni jer uništavaju skoro sva tkiva i narušavaju njihovu funkciju.
Na taj način ona štiti organizam od stanja koji se zove oksidacijski stres (stanje kod kojeg u organizmu ima više slobodnih radikala nego antioksidanata). Vitamin C je najvažniji hidrosolubilni vitamin, antioksidant i snažan redukujući agens. Spada u vitamine koji se ne mogu sintetisati u ljudskom organizmu, već se može samo uneti regularnim putem ishrane, a neophodan je za ljudsko zdravlje. Neophodan je za sintezu kolagena i drugih komponenata vezivnog tkiva. Neophodan je za normalno funkcionisanje nervnog sistema i održavanje normalnih psihičkih funkcija čoveka. Vitamin C povećava apsorpciju gvoždja u organizmu i smanjuje umor i iscrpljenost. Deficit vitamina C se javlja kao posledica nedovoljnog unošenja usled lošeg načina ishrane. Blagi deficit vitamina C se može javiti usled uzimanja nekih lekova, stresa, intenzivnih fizičkih treninga, kod pušača.

NAMENA PROIZVODA

Amazonska Acerola kapsule sadrži ekstrakt ploda acerole standardizovan na 25% prirodnog vitamina C odlične bioraspoloživosti. Vitamin C koristi se:

  • Preventivno – za jačanje imuniteta i kao antioksidant
  • Za lečenje deficita vitamina C (hipovitaminoza i skorbut)

U stanjima sa povećanim potrebama za vitaminom C (ublažava simptome prehlade i gripa, hemodijaliza, neoplazme, sklonost ka krvarenju, povišena telesna temperatura, nakon hiruških intervencija, kod rana i opekotina koje teško zarastaju, gvoždje – deficitarna anemija, methemoglobinemija, u periodu rasta, zamora, ishrane siromašne vitaminom C).

SASTAV

Kao izvor vitamina C korišćen je suvi ekstrakt ploda Acerole, standardizovan za 25% vitamina C

UPOTREBA

Jednom dnevno popiti jednu kapsulu ili po preporuci Vašeg lekara ili farmaceuta. Namenjen je svima iznad 12 godina. U stanjima deficita vitamina C lekar preporučuje koliko povećati dozu Acerole da bi se zadovoljile potrebe organizma. Preporučeni dnevni unos vitamina C za odrasle osobe je 80,0 mg. Primenom preporučene doze od jedne kapsule dnevno proizvoda Amazonska Acerola kapsule, unese se 125,0 mg vitamina C što je 156,3% PDU za vitamin C. Maksimalno dozvoljena dnevna količina za Vitamin C u dijetetskim suplementima iznosi 1.000,0 mg.