ErvaVit Immuno Kids rastvor za oralnu upotrebu

ErvaVit Immuno Kids, rastvor za oralnu upotrebu je dijetetski suplement sa ekstraktom pulpe ploda asai, β-glukanom, vitaminom C i cinkom. Vitamin C i cink doprinose normalnoj funkciji imunskog sistema i zaštiti ćelija od oksidativnog stresa. Vitamin C povećava apsorpciju gvožđa i doprinosi održavanju normalnog energetskog metabolizma, smanjenju umora i iscrpljenosti, normalnoj funkciji nervnog sistema, normalnoj psihološkoj funkciji, normalnom formiranju kolagena potrebnog za normalnu funkciju desni, hrskavice, kostiju, kože, krvnih sudova i zuba. Cink ima ulogu u ćelijskoj deobi i doprinosinormalnom kiselinsko-baznom metabolizmu, normalnoj DNK sintezi, normalnoj sintezi proteina, normalnom metabolizmu makronutijenata, ugljenih hidrata, masnih kiselina i vitamina A, normalnoj kognitivnoj funkciji, održavanju normalnih kostiju, kose, kože i noktiju, održavanju normalnog vida, normalnoj plodnosti i reprodukciji i održavanju normalnog nivoa testosterona u krvi. Beta glukan doprinosi imunitetu, kao i Acai berry bobice koje imaju veliku kolicinu antocijana i flavonoida u sebi. Namenjen je deci iznad treće godine.

Sastav

Dejstvo

Upotreba

Zemlja porekla

Sastav

 • Sadržaj aktivnih komponenti – ErvaVit Immuno Kids, rastvor za oralnu upotrebu je dijetetski suplement sa suvim ekstraktom pulpe ploda asai berija, 1,3/1,6 D β-glukanom, vitaminom C i cink- glukonatom.
 • Ostali sastojci: saharoza, prečišćena voda, prirodno identična aroma višnje; kalijum-sorbat i natrijum-benzoat.
 • 1 doza – 2 kafene kašičice sadrži: 216 mg extracta Asai berija, 157,3 mg 1,3/1,6 D β-glukana> 70%, 11,2 mg cinka iz cink glukonatai 65 mg vitamina C.

Dejstvo

 • ErvaVit immuno KIDS ABC, je dijetetski suplement namenjen za jacanje imuniteta kod dece. Sadrzi pazljivo odabrane aktivne sastojke izuzetnog kvaliteta i u dozama koje su prilagodjene najmladjima, sa ukusom kojem najmladji ne mogu odeleti. Pazljivo odabrani sastojci, kvalitet proizvoda i ukus su apsolutno zasnovanani na dugogodisnjem radu i iskustvu srucnog tima, koji je prilagodio svoje znaje i umesnost nasim najmladjima.
 • Plod Asaji berija spada u bobicasto voce iz Amazonije, slicno plodu borovnice i crne zove, ali sa mnogo vecim sadrzajem antioksidativnih polifenolnih jedinjenja, antocijana i flavonoida, vitamina, minerala i dijetetskih vlakana. Koriste se u ishrani u Brazilu, sirovi ili u obliku kaše i soka od ploda. Takođe, ovo voće tradicionalno se koristi kao lekovito sredstvo kod groznica, kožnih oboljenja, digestivnih poremećaja i parazitarnih infekcija ( bakterijskih, virusnih…).Jedinjenja koja sadrzi Asai Beri su snažni antioksidansi i omogućavaju organizmu da se odbrani od štetnih slobodnih radikala. Smatra se da je antioksidativni potencijal asai plodova veći od voća za koje se smatra da su bogati izvori antioksidanasa (malina, brusnica, jagoda, kupina, borovnica, zova). Asai plod je zbog toga postao popularan sastojak dijetetskih splemenata namenjenih poboljšanju imuniteta i energetskog statusa organizma, poboljšanju digestije, prevenciji kardio-vaskularnih bolesti, regeneraciji mišića i za usporavanje procesa starenja.
 • 1,3/1,6 D β-glukan je polisaharid dobijen najčešće iz pivskog kvasca i pripada grupi rastvornih dijetnih vlakana. Ovaj polisaharid je sastavni deo ćelijskog zida brojnih bakterija, biljaka i kvasaca. Ne sintetišu se u organizmu pa se moraju unositi iz raspoloživih prirodnih izvora. β-glukan iz različitih izvora se razlikuje po svojim strukturnim, hemijskim i biološkim svojstvima. Suplementi sa razgranati 1,3/1,6-β-glukanom imaju veću biološku aktivnost od rastvornog 1,3/1,4 beta glukana. Istraživanja ukazuju da je ovaj β-glukan nespecifični stimulator imunog sistema sa antioksidantnom aktivnošću, kao i da pokazuje antiinflamantornu aktivnost koja se objašnjava sposobnošću glukana da inaktivira proinflamantorne citokine. Pokazano je da ima mnogobrojne povoljne efekte na ljudsko zdravlje. Beta-glukani stimulišu imuni odgovor organizma na taj način što aktiviraju makrofage. Stimulacija imunskog sistema doprinosi zaštiti od različitih infekcija. Potvrđeno je da može da utiče na smanjenje nivoa ukupnog i LDL-holesterola, poboljšanje funkcije gastro-intestinalnog trakta, normalizovanje glikemije, ali i da može imati imunomodulatornu aktivnost.
 • Vitamin C je najvažniji hidrosolubilni vitamin, antioksidans i snažan redukujući agens. Spada u mikronutrijente koji se ne mogu sintetisati u ljudskom organizmu, već se može samo uneti regularnim putem ishrane, a neophodan je za ljudsko zdravlje. Neophodan je za sintezu kolagena i drugih komponenata vezivnog tkiva. Neophodan je i za normalnu funkciju desni, zuba, hrskavice, kostiju, kože i krvnih sudova. Spada u antioksidanse i samim tim štiti ćelije od oksidativnog oštećenja. Deluje imunoprotektivno. Doprinosi održavanju normalne funkcije imunskog sistema u toku, i nakon vežbanja i intenzivne fizičke aktivnosti, a takođe učestvuje u energetskom metabolizmu organizma. Neophodan je za normalno funkcionisanje nervnog sistema i održanje normalnih psihičkih funkcija čoveka. Vitamin C povećava apsorpciju gvožđa u organizmu i smanjuje umor i iscrpljenost. Deficit vitamina C se javlja kao posledica nedovoljnog unošenja usled lošeg načina ishrane. Blagi deficiti vitamina C se mogu javiti usled uzimanja nekih lekova, stresa, intenzivnih fizičkih treninga, kod pušača.Vitamin C doprinosi regeneraciji redukovanog oblika vitamina E I normalnoj funkciji krvnih sudova.
 • Cink (Zn) je esencijalni mikroelement koji ulazi u sastav preko 70 različitih enzimskih sistema u organizmu. U telu ga ukupno ima oko 2,0 g. 20% cinka je lokalizovano u koži, a na drugom mestu se nalaze kosti i zubi. Pretpostavlja se da su kosti mesto gde se deponuje cink, ali se iz kostiju cink i brzo prazni. Visoke koncentracije cinka su nađene u spermatozoidima, prostati i epididimusu, kao i u mišićima, kosi i eritrocitima. Posebno je značajan u imunitetu i sintezi DNK i RNK. Neophodan je za rast, deobu i sazrevanje ćelija. Značajnu ulogu ima u formiranju kostiju kao i za aktivaciju vitamina A u procesu vida. Podaci ukazuju da cink ima imunomodulatornu ulogu, da deluje zaštitno na makulu, da deluje antivirusno i antioksidantno u okviru enzima superoksid-dismutaza. Osim toga cink pomaže u zarastanju rana, sprečava hiperplaziju prostate, smanjuje rezistenciju na insulin i utiče na spermatogenezu. Kompleks cink-insulin se nalazi u beta ćelijama pankreasa. Neophodan je za stvaranje rezervi insulina. Ukoliko dođe do nedostatka cinka smanjuje se tolerancija na glukozu (kao kod šećerne bolesti), odnosno poremećena je fosforilacija glukoze. Manjak cinka dovodi do zastoja u rastu (naročito između osme i desete godine života), gubitka apetita, hipoganadizma, usporenog seksualnog razvoja, uvećanja jetre, uvećanja slezine, proliva, veoma grube kože, alopecije, izmenjenog čula ukusa i mirisa i slabog zarastanja rana. Prirodni izvori cinka su: crveno meso (svinjetina, govedina), zrna žitarica (neglazirana), pšenične klice, spanać, boranija, grašak, jaja, mleko, ostrige, vino, seme bundeve, pivski kvasac. Smatra se da se iz hrane resorbuje samo oko 10,0% cinka, pa je potrebno unositi veće količine od preporučenih.
 • Cink doprinosi normalnom kiselinsko-baznom metabolizmu, DNK sintezi, ima ulogu u ćelijskoj deobi, sintezi proteina, metabolizmu makronutijenata, ugljenih hidrata I masnih kiselina, normalnoj funkciji imunskog sistema, kognitivnoj funkciji, metabolizmu vitamina A, održavanju normalnih kostiju, koze I noktiju, održavanju normalnog vida, normalnoj plodnosti i reprodukciji, održavanju normalnog nivoa testosterona u krvi I zaštiti ćelija od oksidativnog stresa.

Upotreba

 • Odrasli i deca starija od 3 godine: 2 puta dnevno popiti po 1 kafenu kašičicu. Pre upotrebe obavezno promuckati.
 • Način čuvanja: Čuvati na hladnom i suvom mestu, na temperaturi od 15-25 C. Jednom otvorenu bočicu upotrebiti u roku od mesec dana.
Zemlja porekla

Proizvedeno u Republici Srbiji u sistemu GMP i ISO 22000.
Odobrilo Ministarstvo zdravlja Republike Srbije.