ErvaVit immuno ABC

Acai Berry – 1,3/1,6D β Glukan – Cink

ErvaVit Immuno ABC kapsule je dijetetski suplement sa ekstraktom ploda asai berija , β-glukanom i cinkom. Cink doprinosi normalnom kiselinsko-baznom metabolizmu, normalnoj DNK sintezi, ima ulogu u ćelijskoj deobi, doprinosi normalnoj sintezi proteina, normalnom metabolizmu makronutijenata, ugljenih hidrata, masnih kiselina i vitamina A, normalnoj funkciji imunskog sistema, normalnoj kognitivnoj funkciji, održavanju normalnih kostiju, kose, kože i noktiju, održavanju normalnog vida, normalnoj plodnosti i reprodukciji, održavanju normalnog nivoa testosterona u krvi i zaštiti ćelija od oksidativnog stresa.

ervavit abc

Sastav

Dejstvo

Upotreba

Zemlja porekla

Sastav

 • Sadržaj aktivnih komponenti – 1 kapsula sadrzi suvi ekstrakt ploda Acai Berry 125 mg + Cink (cink-oksid) 5,0 mg + 1,3/1,6D beta glukan > 70% 200 mg
 • Ostali sastojci: želatin (kapsula), talk, magnezijum-stearat i silicijum-dioksid (sredstva protiv zgrudvavanja)

Dejstvo

  • Acai/Asai (Euterpe oleracea, Orecaceae) je palma koja raste u Centralnoj i Severnoj Americi u predelu Amazonije. Palma rađa crveno-ljubičaste bobičaste plodove slične borovnicama, koji se koriste u ishrani u Brazilu, sirovi ili u obliku kaše i soka od ploda. 100 grama ploda ove biljke sadrž 52,0 grama ugljenih hidrata, 8,0 grama proteina, i oko 33,0 grama masnoća. Od toga je čak 44 grama u obliku biljnih vlakana. Takođe se ovo voće tradicionalno koristi kao lekovito sredstvo kod groznica, kožnih oboljenja, digestivnih poremećaja i parazitarnih infekcija. Plodovi su bogati vitaminima, mineralima, dijetnim vlaknima i antioksidantnim polifenolnim jedinjenjima, kao što su antocijani i flavonoidi. Ova jedinjenja su snažni antioksidansi i omogućavaju organizmu da se odbrani od štetnih slobodnih radikala. Smatra se da je antioksidativni potencijal asai plodova veći od voća za koje se smatra da su bogati izvori antioksidanasa (malina, brusnica, jagoda, kupina, borovnica). Antocijani pomozu organizmu da zastiti od raznih infekcija, pa je zbog toga postao jedan od bitnih sastojaka preparata za jacanje imuniteta I odbranu oraganizma od virusnih infekcija. Asai plod je zbog toga postao popularan sastojak dijetetskih splemenata namenjenih redukciji telesne mase, poboljšanju imuniteta i energetskog statusa organizma, poboljšanju digestije, prevenciji kardio-vaskularnih bolesti, regeneraciji mišića i za usporavanje procesa starenja. Primenom preporučene dnevne doze od 2 kapsule proizvoda ErvaVit Immuno ABC, kapsule unese se 250,0 mg suvog ekstrakta pulpe ploda asai, DER 16:1, što odgovara 4,0 g pulpe svežeg ploda.
  • Beta-glukan iz kvasca Saccharomyces cerevisieae je polisaharid dobijen najčešće iz pivskog kvasca i pripada grupi rastvornih dijetnih vlakana. Ovaj polisaharid je sastavni deo ćelijskog zida brojnih bakterija, biljaka i kvasaca. Ne sintetišu se u organizmu pa se moraju unositi iz raspoloživih prirodnih izvora. β-glukan iz različitih izvora se razlikuje po svojim strukturnim, hemijskim i biološkim svojstvima. Spada u grupu rastvornih dijetnih vlakana, zbog čega se suplementi sa β-glukanom najčešće i koriste za snižavanje visokog nivoa holesterola u krvi. U gljivama bukovačama je međutim prisutan razgranati 1,3/1,6-β-glukan koji spada u nerastvorna vlakna. Nerastvorni 1,3/1,6-β-glukani imaju veću biološku aktivnost od rastvornog 1,3/1,4 beta glukana. Istraživanja ukazuju da je ovaj β-glukan nespecifični stimulator imunog sistema sa antioksidantnom aktivnošću, kao i da pokazuje antiinflamantornu aktivnost koja se objašnjava sposobnošću glukana da inaktivira proinflamantorne citokine. Pokazano je da ima mnogobrojne povoljne efekte na ljudsko zdravlje. Beta-glukani stimulišu imuni odgovor organizma na taj način što aktiviraju makrofage. Stimulacija imunskog sistema doprinosi zaštiti od različitih infekcija. Potvrđeno je da može da utiče na smanjenje nivoa ukupnog i LDL-holesterola, poboljšanje funkcije gastro-intestinalnog trakta, normalizovanje glikemije, ali i da može imati imunomodulatornu aktivnost. Namirnice bogate β-glukanom su ovas, ječam, kvasac, gljive, pojedine vrste jestivih gljiva (šitake, bukovača). Beta-glukan ima sledeće zdravstvene izjave :Beta glukan iz ječma, ovsa, doprinosi snižavanju nivoa holesterola u krvi. Visok nivo holesterola je factor rizika za razvoj koronarne bolesti srca, Primenom preporučene dnevne doze od 2 kapsule proizvoda ErvaVit Immuno ABC, kapsule unese se 400,0 mg beta-1,3/1,6-glukana koji se dobija iz zidova ćelija pekarskog (hlebnog) kvasca (Saccharomyces cerevisiae).
  • Cink (Zn) je esencijalni mikroelement koji ulazi u sastav preko 70 različitih enzimskih sistema u organizmu. U telu ga ukupno ima oko 2,0 g. 20% cinka je lokalizovano u koži, a na drugom mestu se nalaze kosti i zubi. Pretpostavlja se da su kosti mesto gde se deponuje cink, ali se iz kostiju cink i brzo prazni. Visoke koncentracije cinka su nađene u spermatozoidima, prostati i epididimusu, kao i u mišićima, kosi i eritrocitima. Posebno je značajan u imunitetu i sintezi DNK i RNK. Neophodan je za rast, deobu i sazrevanje ćelija. Značajnu ulogu ima u formiranju kostiju kao i za aktivaciju vitamina A u procesu vida. Podaci ukazuju da cink ima imunomodulatornu ulogu, da deluje zaštitno na makulu, da deluje antivirusno i antioksidantno u okviru enzima superoksid-dismutaza. Osim toga cink pomaže u zarastanju rana, sprečava hiperplaziju prostate, smanjuje rezistenciju na insulin i utiče na spermatogenezu. Kompleks cink-insulin se nalazi u beta ćelijama pankreasa. Neophodan je za stvaranje rezervi insulina. Ukoliko dođe do nedostatka cinka smanjuje se tolerancija na glukozu (kao kod šećerne bolesti), odnosno poremećena je fosforilacija glukoze. Manjak cinka dovodi do zastoja u rastu (naročito između osme i desete godine života), gubitka apetita, hipoganadizma, usporenog seksualnog razvoja, uvećanja jetre, uvećanja slezine, proliva, veoma grube kože, alopecije, izmenjenog čula ukusa i mirisa i slabog zarastanja rana. Prirodni izvori cinka su: crveno meso (svinjetina, govedina), zrna žitarica (neglazirana), pšenične klice, spanać, boranija, grašak, jaja, mleko, ostrige, vino, seme bundeve, pivski kvasac. Smatra se da se iz hrane resorbuje samo oko 10,0% cinka, pa je potrebno unositi veće količine od preporučenih.

Cink doprinosi normalnom kiselinsko-baznom metabolizmu, DNK sintezi, ima ulogu u ćelijskoj deobi, sintezi proteina, metabolizmu makronutijenata, ugljenih hidrata I masnih kiselina, normalnoj funkciji imunskog sistema, kognitivnoj funkciji, metabolizmu vitamina A, održavanju normalnih kostiju, koze I noktiju, održavanju normalnog vida, normalnoj plodnosti i reprodukciji, održavanju normalnog nivoa testosterona u krvi I zaštiti ćelija od oksidativnog stresa.

Upotreba

  • Odrasli i deca iznad 6 godina: 2 puta dnevno popiti po 1 kapsulu.
  • Primenom preporučene doze od 2 kapsule dnevno proizvoda ErvaVit Imuno ASC, kapsule unese se 400 mg 1,3/1,6 D beta glukana iz kvasca sa procentom preko 70% beta glukana, 10 mg Cinka I 250 mg extrakta Acai Berry-a.
  • Način čuvanja: Čuvati u originalnom pakovanju, zaštićeno od svetlosti i vlage na temperaturi do 25 ºC.
Zemlja porekla

Proizvedeno u sistemu GMP I ISO 22000. Proizvedeno u Srbiji.