Amazonski Acai Berry u prahu

Amazonski Açaí berry (Euterpe oleracea) je plod palme koja raste u kišnim šumama Amazonije. Plodovi Asai palme su bobice, tamnoljubičaste boje i vekovima se koriste kao super hrana u Brazilu, koje imaju lekovito svojstvo. Ova neobična bobičasta voćka koju su stručnjaci Svetske zdravstvene organizacije proglasili jednom od najzdravijih na svetu, raste isključivo u Brazilu, na posebnim palmama u šumama Amazona.

Product image

Tajna ovog Amazonskog ploda krije se u ogromnoj koncentraciji antioksidanasa, zbog čega je broj 1 na svetu za eliminisanje slobodnih radikala u organizmu. Pored toga, poslednjih godina je veoma popularan sastojak dijetetskih suplemenata (tablete, sokovi, energetska pića, praškovi) koju su namenjeni redukciji telesne mase, poboljšanju digestije, prevenciji kardiovaskularnih bolesti i usporavanju procesa starenja.

Sastav

Dejstvo

Upotreba

Zemlja porekla

Sastav

  • Amazonski Acai berry u prahu – sadrži čist ekstrakt ploda Asaija koji predstavlja značajan izvor biološki aktivnih sastojaka sa antioksidativnim svojstvima. Ne sadrži gluten, arome, boje i konzervanse;
  • Plod Asaia predstavlja značajan izvor vitamina i minerala, dijetetskih vlakana, polinezasićenih i mononezasićenih masnih kiselina koje deluju povoljno na lipidni status (holesterol), takođe poseduje antioksidativne, inflamatorne i kardioprotektivne osobine (zbog visokog sadrzaja antocijana I flavonoida);
  • Budite mladi, vitki i zdravi uz Amazonski Acai!

Dejstvo

ANTIOKSIDANS – PREVENCIJA MNOGIH OBOLJENJA

Ovo voće je bogat izvor antioksidanasa (flavonoida, vitamina C, A i E, cinka) čime bitno utiče na jačanje organizma i imuniteta. Budući da Asai ima nekoliko puta više antioksidanasa nego ostala voća, može efikasno da se koristi za čišćenje organizma od slobodnih radikala, koji imaju razoran uticaj na gradivne ćelijske elemente u organizmu. Time pomaže organizmu u prevenciji od mnogih oboljenja.

POMAŽE U SMANJENJU I ODRŽAVANJU TELESNE TEŽINE

Acai bobice sadrže veliku količinu vlakana ključnih za zdravu ishranu. Vlakna daju osećaj sitosti, pospešuju varenje i ubrzavaju metabolizam, i na taj način pomažu u smanjenju i održavanju telesne težine.

POVOLJNO DELUJE NA KOMPLETAN KARDIOVASKULARNI SISTEM

Asai pruža zaštitu od kardiovaskularnih oboljenja poput crnog vina, a tome doprinose antocijani i polifenoli koji se u njemu nalaze. Antocijani su biljni pigmenti koji se mogu naći u voću i cveću, i od njih potiče tamna boja Asaija. Osim toga, bogat je biljnim sterolima-fitosterolima koji podstiču cirkulaciju krvi, sprečavaju nastanak tromba, snižavaju nivo holesterola i treiglicerida u krvi i poboljšavaju elastičnost krvnih sudova.

ODRŽAVA ZDRAVLJE KOŽE

Amazonska plemena Asai tradicionalno upotrebljavaju za očuvanje i lep izgled kože. Sve češće, mnogi savremeni proizvođači kozmetičkih preparata opredeljuju se za Asai kao bitan sastojak svojih proizvoda za negu kože. Razlog je opet visok sadržaj prirodnih antioksidanasa u ovom voću, a rezultat je sjajnija i zdravija koža.

DAJE ENERGIJU

Između ostalog Asai sadrži visok nivo vitamina B3, koji pomaže ćelijama da stvore ATP, koji je odogovoran za energiju u ćelijama. Redovnim korišćenjem, Asai pomaže da uobičajene dnevne aktivnosti obavljamo uz manji utrošak energije tako da u večernjim satima osećamo manju iscrpljenost i umor. Osim toga, doprinosi boljem pamćenju, jača koncentraciju i održava raspoloženje na stabilnom nivou.

USPORAVA PROCES STARENJA, ANTI-AGE EFEKAT I DETOKSIKACIJA ORGANIZMA

Pošto Asai sadrži ogromnu količinu antioksidansa, štite ćelije od oksidativnog oštećenja, detoksikuje ga i na taj način produžava životni vek ćelije, a samim tim usporava proces starenja organizma.

Upotreba

  • 1 – 2 kafene kašičice Acai pomešati sa 250 ml vode, soka, jogurta ili dodati u hranu i piti dva puta na dan. Nakon otvaranja boce rok za upotrebu je 30 dana;
  • Proizvod ne sadrži gluten, boje, arome i konzervanse;
  • Odobrilo Ministarstvo zdravlja Republike Srbije br: 7253/2015;
  • Ispitano na Farmaceutskom fakultetu u Beogradu i Zavodu za javno zdravlje;
  • Izradjeno u skladu sa HACCP principima i ISO 9001;
Zemlja porekla

Srbija, sirovine – ekstrakt Asai Berija – Brazil.