Izaberite stranicu

AMAZONSKI ACAI BERRY U PRAHU

Amazonski Açaí berry (Euterpe oleracea) je palma koja raste u kišnim šumama Amazonije. Plodovi Asai palme su bobice, tamnoljubičaste boje i vekovima se koriste kao super hrana u Brazilu, koje imaju lekovito svojstvo.
Ova neobična bobičasta voćka koju su stručnjaci Svetske zdravstvene organizacije proglasili jednom od najzdravijih na svetu, raste isključivo u Brazilu, na posebnim palmama u šumama Amazona.

Tajna ovog Amazonskog ploda, krije se u ogromnoj koncentraciji antioksidanasa, zbog čega je broj 1 na svetu za eliminisanje slobodnih radikala u organizmu. Pored toga, poslednjih godina je veoma popularan sastojak dijetetskih suplemenata (tablete, sokovi, energetska pića, praškovi) koju su namenjeni redukciji telesne mase, poboljšanju digestije, prevenciji kardiovaskularnih bolesti i usporavanju procesa starenja.

SASTAV

-vitamini: A, B1, B 2, B 3, C, D i E.
-minerali: kalijum, kalcijum, bakar, gvozđe, magnezijum, cink, fosfor,
-dijetetska vlakna,
-polinezasićene i mononezasićene masne kiseline (oleinska kiselina, palmitinska, linoleinska) koje deluju povoljno na lipidni status,
-polifenolna jedinjenja, pre svega antocijana i flavonoida, koji poseduju antioksidativne, inflamatorne, antiproliferativne i kardioprotektivne osobine.
-amino-kiseline i esencijalne masne kiseline: omega 3, 6 i 9.

DEJSTVO

-ANTIOKSIDANS – najmoćniji antioksidant na svetu, neutrališe slobodne radikale.

–KARDIOPROTEKT – snižava masnoću u krvi i time štiti srce i krvne sudove.

–ANTI-AGE – usporava proces starenja i daje energiju, pa ga nazivaju eliksir mladosti.

–DETOKS – izbacuje toksine iz organizma.

–DIGESTIVE – ubrzava metabolizam, smanjuje telesnu masu, poboljšava varenje, ubrzava sagorevanje masti, daje osecaj sitosti.

UPOTREBA

-2X1 kafenu kašičicu pomešati sa vodom, sokom, jogurtom i popiti.

NAČIN ČUVANJA:

Čuvati u originalnom pakovanju, zaštićeno od svetlosti i vlage na sobnoj temperaturi

Nakon otvaranja bočice, rok za upotrebu je 30 dana