Amazonski Acai Berry kapsule

Amazonski Açaí berry (Euterpe oleracea) je plod palme koja raste u kišnim šumama Amazonije. Plodovi Asai palme su bobice, tamnoljubičaste boje i vekovima se koriste kao super hrana u Brazilu, koje imaju lekovito svojstvo. Ova neobična bobičasta voćka koju su stručnjaci Svetske zdravstvene organizacije proglasili jednom od najzdravijih na svetu, raste isključivo u Brazilu, na posebnim palmama u šumama Amazona

Product image

Tajna ovog Amazonskog ploda, krije se u ogromnoj koncentraciji antioksidanasa, zbog čega je broj 1 na svetu za eliminisanje slobodnih radikala u organizmu. Pored toga, poslednjih godina je veoma popularan sastojak dijetetskih suplemenata (tablete, sokovi, energetska pića, praškovi) koju su namenjeni redukciji telesne mase, poboljšanju digestije, prevenciji kardiovaskularnih bolesti i usporavanju procesa starenja.

Sastav

Dejstvo

Upotreba

Zemlja porekla

Sastav

Amazonski Acai Berry u kapsulama sadrzi ekstrakt ploda Asaija koji predstavlja značajan izvor biološki aktivnih sastojaka sa antioksidativnim svojstvima. U jednoj kapsuli se nalzi 400 mg čistog ekstrakta Asai Berija. Plod Asaia predstavlja značajan izvor vitamina i minerala, dijetetskih vlakana, polinezasićenih i mononezasićenih masnih kiselina koje deluju povoljno na lipidni status (holesterol), takođe poseduje antioksidativne, inflamatorne i kardioprotektivne osobine (zbog visokog sadrzaja antocijana I flavonoida).
Izuzetno je bogat amino-kiselinama i esencijalnim masnim kiselinama omega 3, 6 i 9, dok njegova opna predstavlja bogatu riznicu prirodnih vlakana. Svaka bobica je riznica vitamina A, B1, B2, B3, C i E, a od minerala poseduje fosfor, kalijum, kalcijum, magnezijum, cink i gvožđe koji u ovom sastavu blagotvorno deluju na organizam. Budite mladi, vitki i zdravi uz Amazonski Acai!

Dejstvo

ANTIOKSIDANS – PREVENCIJA MNOGIH OBOLJENJA

Ovo voće je bogat izvor antioksidanasa (flavonoida, vitamina C, A i E, cinka) čime bitno utiče na jačanje organizma i imuniteta. Budući da Asai ima nekoliko puta više antioksidanasa nego ostala voća, može efikasno da se koristi za čišćenje organizma od slobodnih radikala, koji imaju razoran uticaj na gradivne ćelijske elemente u organizmu. Time pomaže organizmu u prevenciji od mnogih oboljenja.

POMAŽE U SMANJENJU I ODRŽAVANJU TELESNE TEŽINE

Acai bobice sadrže veliku količinu vlakana ključnih za zdravu ishranu. Vlakna daju osećaj sitosti, pospešuju varenje i ubrzavaju metabolizam, i na taj način pomažu u smanjenju i održavanju telesne težine.

POVOLJNO DELUJE NA KOMPLETAN KARDIOVASKULARNI SISTEM

Asai pruža zaštitu od kardiovaskularnih oboljenja poput crnog vina, a tome doprinose antocijani i polifenoli koji se u njemu nalaze. Antocijani su biljni pigmenti koji se mogu naći u voću i cveću, i od njih potiče tamna boja Asaija. Osim toga, bogat je biljnim sterolima-fitosterolima koji podstiču cirkulaciju krvi, sprečavaju nastanak tromba, snižavaju nivo holesterola i treiglicerida u krvi i poboljšavaju elastičnost krvnih sudova.

ODRŽAVA ZDRAVLJE KOŽE

Amazonska plemena Asai tradicionalno upotrebljavaju za očuvanje i lep izgled kože. Sve češće, mnogi savremeni proizvođači kozmetičkih preparata opredeljuju se za Asai kao bitan sastojak svojih proizvoda za negu kože. Razlog je opet visok sadržaj prirodnih antioksidanasa u ovom voću, a rezultat je sjajnija i zdravija koža.

DAJE ENERGIJU

Između ostalog Asai sadrži visok nivo vitamina B3, koji pomaže ćelijama da stvore ATP, koji je odogovoran za energiju u ćelijama. Redovnim korišćenjem, Asai pomaže da uobičajene dnevne aktivnosti obavljamo uz manji utrošak energije tako da u večernjim satima osećamo manju iscrpljenost i umor. Osim toga, doprinosi boljem pamćenju, jača koncentraciju i održava raspoloženje na stabilnom nivou.

USPORAVA PROCES STARENJA, ANTI-AGE EFEKAT I DETOKSIKACIJA ORGANIZMA

Pošto Asai sadrži ogromnu količinu antioksidansa, štite ćelije od oksidativnog oštećenja, detoksikuje ga i na taj način produžava životni vek ćelije, a samim tim usporava proces starenja organizma.

Upotreba

  • Preporučeni dnevni unos je 2-3g Asaija. Kapsule na bazi Asaija mogu se koristiti preventivno 3×1 kapsula, a za brže efekte preporučuju se 3×2 kapsule dnevno;
  • Odobrilo Ministarstvo zdravlja Republike Srbije br: 8451/2016;
  • Ispitano na Farmaceutskom fakultetu u Beogradu i Zavodu za javno zdravlje;
  • Izradjeno u skladu sa HACCP principima i ISO 9001;
Zemlja porekla

Srbija, sirovine – ekstrakt Asai Berija – Brazil.