Select Page

HERBORAL SIRUP SA BELIM SLEZOM I ACEROLOM

HerbOral sirup za suvi kašalj predstavlja jedinstvenu kombinaciju ekstrakta biljaka sa teritorije Srbije i Brazila: beli slez, kamilica, acerola i mentol.

Beli slez (Althaea officinalis): Koren belog sleza tradicionalno se primenjuje za simptomatsko lečenje iritacije usne duplje i ždrela praćene suvim kašljem.

Kamilica (Matricaria chamomilla): Cvet kamilice se primenjuje kod inflamacije i iritacije kože i sluzokože.Pomaže i u simptomatskom lečenju oboljenja gornjih disajnih puteva, a u tradicionalnoj medicini se koristi kao antivirusno i antibakterijsko sredstvo.

Mentol ima lokalna antiseptična svojstva, ublažava iritaciju grla i gornjih disajnih puteva, suzbija kašalj, deluje analgetski, daje osećaj hlađenja. Ublažava simptome kao što su otok, bol i pregrejanost upaljenog mesta.

Acerola (Malphigia puniifolia) je karakteristična biljka Južne i Centralne Amerike. Uspeva u toplijoj klimi, predstavlja grmastu ili manju drvenastu biljku koja cveta kao belo-ružičasti petolisni cvet, a zreli plodovi izgledaju kao trešnja, svetlocrveni plod veličine 1-2 cm.

Acerola je prirodna riznica vitamina C jer sadrži od 1000 mg do 4500 mg vitamina C na 100 g svežeg ploda. Plod acerole uz vitamin C sadrži i mnoge druge sastojke korisne za organizam – vitamine A, B1, B2, B3 (niacin), kalcijum, gvožđe, bioflavonoide, fosfor, kalijum, magnezijum, cink i pantensku kiselinu. U tradicionalnoj medicini acerola se vekovima upotrebljava za tretman anemije, prehlade, gripa, kod dizenterije, za bolji rad srca, kod visokog nivoa holesterola, kod narušene funkcije jetre, kod reumatizma, tuberkoloze, kod zaceljivanja rana i urinarnih infekcija.

Acerola je bogat izvor prirodnog vitamina C koji doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sistema, smanjenju umora i iscrpljenosti, štiti ćelije od oksidativnog stresa pomaže bržem ozdravljenju i regeneraciji samih ćelija.
Acerola predstvalja snažan antioksidant jer zahvaljujući svojim oksidacionim svojstvima neutrališe slobodne radikale koji se stvaraju u našem organizmu.

SIRUP POMAŽE
 • U tretmanu prehlade i gripa
 • Kod noćnog suvog kašlja
 • Kod iritacije grla praćene suvim kašljem
 • Kod upornog nadražajnog kašlja
 • Za simptomatsko lečenje iritacije usne duplje i ždrela praćene suvim kašljem
 • Kod održavanja pravilne funkcije respiratornog trakta
PREDNOSTI HERBORAL SIRUPA SA BELIM SLEZOM I ACEROLOM
 • Prirodni preparat
 • I za decu i za odrasle
 • Odlična koncentracija resorptivnog vitamina C iz Acerole
 • Komfornost – ne morate dodatno unositi vitamin C i ostale preparate za jačanje imuniteta
 • Pored toga što rešava kašalj, pomaže organizmu i samom plućnom epitelu da se što pre regenerišu
 • Acerola pomaže organizmu i kao jak antioksidant
 • Vitamin C neophodan za jačanje imuniteta, posebno u zimskom periodu, kada smo podložni prehladama i gripu.
UPOTREBA

Odrasli i deca preko 12.godina: 3 x dnevno po jednu supenu kašiku (3x15ml).
Deca od 4-12 godina: 3 x dnevno po jednu kafenu kašičicu (3x5ml).

Odobrilo Ministarstvo zdravlja Republike Srbije br: 5927/2014.
Ispitano na Farmaceutskom fakultetu u Beogradu i Zavodu za javno zdravlje.
Izradjeno u skladu sa HACCP principima i ISO 9001.
Zemlja porekla: Srbija, Acerola – Brazil.