Ublažava kašalj i iritaciju

HERBORAL SEPT

HerbOral SEPT predstavlja jedinstvenu kombinaciju ekstrakta biljaka sa teritorije Srbije i Brazila: žalfija, acerola i mentol.

Žalfija (Salvia Officinalis):se tradicionalno koristi u narodnoj medicini.List žalfije sadrži etarsko ulje sa monoterpeoidima kao glavnim sastojcima.Etarsko ulje može da sadrži seskviterpene i linearne alifatične alkohole.Pored etarskog ulja, sadrži i katehinske tanine, fenolne kiseline, flavonoide, diterpene i triterpene.Sastojci lista žalfije deluju antimikrobno, spazmolitično i adstringetno.Komisija E je saglasna sa njenom primenom za stimulaciju apetita i varenje hrane , povoljno deluje na inflamatorne procese, kao i na infekcije.U narodnoj medicini se koristi i mnogo šire. kod problema digestivnog traka, crvenih parazita , kao i kod povreda i rana na koži.
Dnevna terapijska doza lista žalfije iznosi 4,5-6 g lista (infuz), 0,1 -0,3g etarskog ulja, 2,5-7,5 g tinkture i 1,5-3 g tečnog ekstrakta.primenom preporučene doze od 3 lozenge dnevno proizvoda Herboral Sept, lozenge unese se 240,0 suvog ekstrakta lista žalfije.

Acerola(Malphigia puniifolia) je karakteristična biljka Južne i Centralne Amerike. Uspeva u toplijoj klimi, predstavlja grmastu ili manju drvenastu biljku koja cveta kao belo-ružičasti petolisni cvet, a zreli plodovi izgledaju kao trešnja, svetlocrveni plod veličine 1-2 cm.
Acerola je prirodna riznica vitamina C jer sadrži od 1000 mg do 4500 mg vitamina C na 100 g svežeg ploda. Plod acerole uz vitamin C sadrži i mnoge druge sastojke korisne za organizam – vitamine A, B1, B2, B3 (niacin), kalcijum, gvožđe, bioflavonoide, fosfor, kalijum, magnezijum, cink i pantensku kiselinu. Sadrži i šećere: dekstrozu, fruktozu i saharozu. U svom sastavu ima proteine, biljna vlakna, masti i masne kiseline.
U tradicionalnoj medicini acerola se vekovima upotrebljava za tretman anemije, prehlade, gripa, kod dizenterije, za bolji rad srca, kod visokog nivoa holesterola, kod narušene funkcije jetre, kod reumatizma, tuberkoloze, kod zaceljivanja rana i urinarnih infekcija.
Acerola predstvalja snažan antioksidant jer zahvaljujući svojim oksidacionim svojstvima neutrališe slobodne radikale koji se stvaraju u našem organizmu.

Ublažava simptome upale usne duplje i grla!

KUPI

UBLAŽAVA KAŠALJ I IRITACIJU

Ublažava simptome upale usne duplje i grla!

KUPI

 

HerbOral SEPT se koristi :

  • Ublažava simptome upale usne duplje i grla
  • Ublažava kašalj i iritaciju
  • Sa ekstraktom žafije, mentola i ACEROLE

NAMENA HERBORAL SEPT

    Herboral SEPT je dodatak ishrani sa ekstraktom žalfije i ektraktom ploda amazonske acerole sa prirodnim vitaminom C, namenjen za sluzokožu usne duplje i grla i kao nutritivna podrška imunološkom sistemu.Vitamin C doprinosi zaštiti ćelija od oksidativnog stresa i normalnoj funkciji imunološkog sistema.

NAČIN UPOTREBE

Odrasli: 3 x dnevno rastopiti u ustima po 1 lozengu.

NAPOMENE

Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti.
Dodatci ishrani se ne mogu koristiti kao zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu!
Čuvati van domašaja dece.

UPOZORENJA

Proizvod ne smenu da koriste osobe preosetljive na bilo koji sastojak proizvoda.Proizvod nije namenjen za trudnice, dojilje i mladje od 18. godina.Prekomerna upotreba može izazvati laksativni efekat.

Odobrilo Ministarstvo zdravlja Republike Srbije br.:13747/2018.
Ispitano na : Farmaceutskom fakultetu u Beogradu i Zavodu za javno zdravlje.
Izradjeno u skladu sa HACCP principima i ISO 9001.
Zemlja porekla: Srbija, Acerola – Brazil.

Ublažava simptome upale usne duplje i grla!

KUPI