Select Page

HERBORAL SEPT LOZENGE

HerbOral SEPT lozenge  predstavlja jedinstvenu kombinaciju ekstrakta biljaka sa teritorije Srbije i Brazila: žalfija, acerola i mentol.

Žalfija (Salvia Officinalis): se tradicionalno koristi u narodnoj medicini. Sastojci lista žalfije deluju antimikrobno, spazmolitično i adstringetno. Povoljno deluje na inflamatorne procese, kao i na infekcije. U narodnoj medicini se koristi i mnogo šire. Kod problema digestivnog trakta, crvenih parazita , kao i kod povreda i rana na koži.

Acerola (Malphigia puniifolia) je karakteristična biljka Južne i Centralne Amerike. Uspeva u toplijoj klimi, predstavlja grmastu ili manju drvenastu biljku koja cveta kao belo-ružičasti petolisni cvet, a zreli plodovi izgledaju kao trešnja, svetlocrveni plod veličine 1-2 cm.
Acerola je prirodna riznica vitamina C jer sadrži od 1000 mg do 4500 mg vitamina C na 100 g svežeg ploda. Plod acerole uz vitamin C sadrži i mnoge druge sastojke korisne za organizam – vitamine A, B1, B2, B3 (niacin), kalcijum, gvožđe, bioflavonoide, fosfor, kalijum, magnezijum, cink i pantensku kiselinu.
U tradicionalnoj medicini acerola se vekovima upotrebljava za tretman anemije, prehlade, gripa, kod dizenterije, za bolji rad srca, kod visokog nivoa holesterola, kod narušene funkcije jetre, kod reumatizma, tuberkoloze, kod zaceljivanja rana i urinarnih infekcija.

Acerola je bogat izvor prirodnog vitamin C koji doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sistema, smanjenju umora i iscrpljenosti, štiti ćelije od oksidativnog stresa pomaže bržem ozdravljenju i regeneraciji samih ćelija.

Acerola predstvalja snažan antioksidant jer zahvaljujući svojim oksidacionim svojstvima neutrališe slobodne radikale koji se stvaraju u našem organizmu.

Mentol ima lokalna antiseptična svojstva, ublažava iritaciju grla i gornjih disajnih puteva, suzbija kašalj, deluje analgetski, daje osećaj hlađenja. Ublažava simptome kao što su otok, bol i pregrejanost upaljenog mesta.

HERBORALSEPT LOZENGE

Dodatak ishrani sa ekstraktom žalfije i ektraktom ploda amazonske acerole sa prirodnim vitaminom C, namenjen za sluzokožu usne duplje i grla i kao nutritivna podrška imunološkom sistemu.Vitamin C doprinosi zaštiti ćelija od oksidativnog stresa i normalnoj funkciji imunološkog sistema( antiseptic, antimikotik, spazmolitik).

  • Ublažava simptome upale usne duplje, grla i desni
  • Ublažava kašalj i iritaciju
  • Jača imunitet
NAČIN UPOTREBE

Odrasli: 3 x dnevno, rastopiti u ustima po 1 lozengu.

Komfornost- nema potrebe za dodatnim unosom vitamina C i ostalim vitaminima i mineralima jer se unosom 3 lozenge unese 960 mg suvog ekstrakta acerole standardizovanog na 25% vitamin C, sto znaci da se unese 240 mg Vitamina C iz prirodnog izvora.

Odobrilo Ministarstvo zdravlja Republike Srbije br: 13747/2018.

Ispitano na Farmaceutskom fakultetu u Beogradu i Zavodu za javno zdravlje.

Izradjeno u skladu sa HACCP principima i ISO 9001.

Zemlja porekla: Srbija, Acerola – Brazil.