Amazonska Guarana

Amazonska Guarana je dodatak ishrani sa ekstraktom semena guarane koji sadrži samo prirodno prisutan kofein 3- 5%. Guarana doprinosi fizičkoj i mentalnoj vitalnosti organizma, održanju memorije, kognitivnim funkcijama i dobrom mentalnom stanju, redukciji telesne težine ako se primenjuje zajedno sa djetom za mršavljenje, metabolizmu masti i održavanju normalne telesne težine putem olakšavanja intestinalnog tranzita, renalnom eliminacijom i stimulativnim efektom. Doprinosi bojoj energiji i održavanju budnosti.

Količina: 30 caps x 500 mg 

Sastav

Dejstvo

Upotreba

Zemlja porekla

Sastav

  • Sadržaj aktivnih komponenti – Jedna kapsula sadrzi 500 mg suvi ekstrakt semena guarane standardizovan na 3-5% prirodnog kofeina – maksimalno 25 mg.
  • Ostali sastojci – maltodekstrin, magnezijum-stearat, želatin.

Dejstvo

  • Guarana (Paullinia cupana) je puzavica koja raste u gornjem toku Amazona. Plod guarane je čaura koja sadrži jedno seme od koga se dobija čvrsta masa čija je aktivno jedinjenje kofein. U Južnoj Americi, guarana se koristi kao stimulans u obliku različitih napitaka. U zapadnim zemljama, pilule i napici od ove paste se koriste protiv zamora, u kurama za mršavljenje i kao komponenta suplemenata koji se koriste za povećanje energetskog prometa i gubitak telesne mase. Najvažniji sastojak ovog ekstrakta je kofein koji pripada grupi metilksantina i predstavlja stimulans CNS-a. Kofein je veoma prihvaćen i široko se upotrebljava. Efekti kofeina uključuju mobilizaciju masti iz adipoznog tkiva u mišićne ćelije, pri čemu se povećava njihova mogućnost korišćenja kao goriva, promene kontraktilnosti mišića, promene u CNS-u u vidu promene percepcije i zamora, oslobađanje i stimulaciju aktivnosti adrenalina. Prilikom većeg unosa, kofein ima potencijal da izazove jače lupanje srca i dovede do preteranog uzbuđenja. Pića/proizvodi koji sadrže kofein mogu imati diuretski efekat. Redovno uzimanje kofeina izaziva efekat adaptacije. Zbog visokog sadržaja kofeina, guarana se ne preporučuje za korišćenje u trudnoći, kod osoba za anksioznim poremećajama i osobama koje imaju glaukom. Guarana doprinosi fizičkoj i mentalnoj vitalnosti organizma; standardni suvi ekstrakt gvarane doprinosi održanju memorije, kognitivnim funkcijama i dobrom mentalnom stanju; seme gvarane doprinosi normalnom varenju i pravilnom formiranju stolice;seme gvarane doprinosi redukciji telesne težine ako se primenjuje zajedno sa djetom za mršavljenje; seme gvarane dorinosi metabolizmu masti i kontroli telesne težine;gvarana doprinosi metabolizmu i zaštiti od stresa i uticaja okoline;guarana doprinsi održavanju normalne telesne težine putem olakšavanja intestinalnog tranzita, renalnom eliminacijom i stimulativnim efektom; plod gvarane doprinosi poboljšanju motivacije, mentalnim i fizičkim performansama. Proizvodi sa kofeinom nisu namenjeni trudnicama, dojiljama i mladjima od 18 godina. Ne uzimati istovremeno sa alkoholom, kafom, energetskim napicima i drugim proizvodima koji sadrže kofein. Potreban je oprez kod osoba sa srčanim tegobama, jer kofein može dovesti do lupanja srca; kod osoba koje uzimaju diuretike, jer kofein dodatno podstiče diurezu; kod osoba koje imaju poremećaj sna, jer kofein može da prouzrokuje nesanicu; kod osoba sa stomačnim tegobama, jer kofein može da prouzrokuje poteškoće u varenju. Ne uzimati proizvode sa kofeinom 6 sati pre spavanja. Primenom preporučene doze od 1 kapsule dnevno proizvoda Amazonska Guarana, kapsule unese se 500,0 mg suvog ekstrakta semena gvarane, standardizovanog na 3,0-5,0% kofeina. Ovaj kofein iz gvarane se absorbuje u organizam znatno sporije od kofeina iz kafe, te zbog toga ima balansirani i dugotrajniji efekat. Sadržaj čistog kofeina u preporučenoj dnevnoj dozi je do 25,0 mg.

Upotreba

  • Odrasli: Jednom dnevno popiti 1 kapsulu.
  • Način čuvanja: Čuvati u originalnom pakovanju, zaštićeno od svetlosti i vlage na temperaturi do 25 ºC.
Zemlja porekla

Proizvedeno u Republici Srbiji u sistemu GMP i ISO 22000.
Odobrilo Ministarstvo zdravlja Republike Srbije.