Acerola Kapsule

AMAZONSKA ACEROLA

Amazonska acerola (Malpighia Emarginata) je karakteristična biljka koja raste u Južnoj Americi.Uspeva u toplijoj klimi, predstavlja grmastu ili manju drvenastu biljku koja cveta kao belo – ružičasti petolisni cvet, a zreli plodovi izgledaju slično plodu trešnje ili divlje višnje, svetlo crvene boje, veličine 1-2 cm, sa narandzastom pulpom.Njeni plodovi su poznati kao veoma bogati izvori vitamina C i mogu da sadrže 3000 – 46000 mg vitamina C po kg pulpe zbog čega predstavljaju jedan od najvažnijih prirodnih vitamina C.
Plod Acerole bogat je i drugim vitaminima ( vitamin A, vitamin B grupe, pantotenska kiselina, folati, vitamin E), mineralima )kalcijum, gvoždje, magnezijum, fosfor, bakar, natrijum, cink, selen), antioksidativnim supstancama kao što su karotenoidi i polifenoli.
Plod Acerole se u tradicionalnoj medicini koristi za lečenje dizenterije, dijareje, oboljenja jetre, upale grla, prehlade i gripa, kod zaceljivanja rana.
Acerola predstvalja snažan antioksidant jer zahvaljujući svojim oksidacionim svojstvima neutrališe slobodne radikale koji se stvaraju u našem organizmu.

Riznica prirodnog vitamina C!

KUPI

Izvor prirodnog vitamina C!

 

Jača imunitet!

 

Ublažava simptome prehlade i gripa!

DEJSTVO

Acerola predstavlja snažan antioksidant jer zahvaljujući svojim oksidacionim svojstvima neutrališetakozvane slobodne radikale koji se stvaraju u našem organizmu, a jako su štetni jer uništavaju skoro sva tkiva i narušavaju njihovu funkciju.
Na taj način ona štiti organizam od stanja koji se zove oksidacijski stres (stanje kod kojeg u organizmu ima više slobodnih radikala nego antioksidanata).Vitamin C je najvažniji hidrosolubilni vitamin, antioksidant i snažan redukujući agens.Spada u vitamine koji se ne mogu sintetisati u ljudskom organizmu , već se može samo uneti regularnim putem ishrane, a neophodan je za ljudsko zdravlje.Neophodan je za sintezu kolagena i drugih komponenata vezivnog tkiva.Neophodan je za normalno funkcionisanje nervnog sistema i održavanje normalnoih psihičkih funkcija čoveka.Vitamin C povećava apsorpciju gvoždja u organizmu i smanjuje umor i isprcepljenost.Deficit vitamina C se javlja kao posledica nedovoljnog unošenja usled lošeg načina ishrane.Blagi deficit vitamina C se može javiti usled uzimanja nekih lekova, stresa, intenzivnih fizičkih treninga, kod pušača.Preporučeni dnevni unos(PDU) vitamina C za odrasle osobe je 80,0 mg.Primenom preporučene doze od jedne kapsule dnevno proizvoda Amazonska Acerola kapsule, unese se 125,0 mg vitamina C što je 156,3% PDU za vitamin C.Maksimalno dozvoljena dnevna količina za Vitamin C u dijetetskim suplementima iznosi 1.000,0 mg.Kao izvor vitamina C korišćen je suvi ekstrakt ploda Acerole, standardizovan za 25% vitamina C.Vitamin C se nalazi na listi dozvoljenih izvora vitamina i minerala prema Pravilniku o zdrastvenoj ispravnosti dijetetskih proizvoda.

NAMENA PROIZVODA

Amazonska Acerola. kapsule sadrži prirodni vitamin C odlične bioraspoloživosti namenjen na stanjima kada je potrebna nadoknada ovog vitamina.
Vitamin C

a) štiti ćelije od oksidativnog stresa;

b) doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sistema;

c) normalno formiranju kolagena koji je potreban za normalnu funkciju kosti, hrskavice, desni, kože i krvnih sudova;

d) smanjuje umor i iscrpljenost

e) neophodan je za normalno funkcionisanje nervnog sistema i održavanje normalnih psihičkih funkcija čoveka;

f) povećava apsorpciju gvoždja u organizmu;

g) sprečava i pomaže kod infekcija, prehlade i gripa;

h) pomaže kod deficita vitamina C usled stresa, povećanih fizičkih i psihičkih aktivnosti kod pušača.

INDIKACIJE

  • Preventiva
  • Lečenje deficita vitamina C (hipovitaminoza i skorbut)
  • Stanja sa povećanim potrebama za vitaminom C (hemodijaliza, neoplazme, sklonost ka krverenju,povišena telesna temperatura, nakon hiruških intervencija, kod rana i opekotina koje teško zarastaju, gvoždje – deficitarna anemija, methemoglobinemija, u periodu rasta, zamora, ishrane siromašne vitaminom C).

NAČIN UPOTREBE

Jednom dnevno popiti jednu kapsulu ili po preporuci Vašeg lekara ili famraceuta.U stanjima deficita vitamin C lekar preporučuje koliko povećati dozu Aceroleda bi se zadovoljile potrebe organzma.

Odobrilo Ministarstvo zdravlja Republike Srbije br.:12370/2018
Ispitano na : Farmaceutskom fakultetu u Beogradu i Zavodu za javno zdravlje.
Izradjeno u skladu sa HACCP principima i ISO 9001.
Poreklo sirovine:Brazil.

Riznica prirodnog vitamina C!

KUPI