Amazonski Acai Berry

ACAI BERRY

Amazonski Açaí berry (Euterpe oleracea) je palma koja raste u kišnim šumama Amazonije. Plodovi Asai palme su bobice, tamnoljubičaste boje i vekovima se koriste kao super hrana u Brazilu, koje imaju lekovito svojstvo.
Ova neobična bobičasta voćka koju su stručnjaci Svetske zdravstvene organizacije proglasili jednom od najzdravijih na svetu, raste isključivo u Brazilu, na posebnim palmama u šumama Amazona.

Tajna ovog Amazonskog ploda, krije se u ogromnoj koncentraciji antioksidanasa, zbog čega je broj 1 na svetu za eliminisanje slobodnih radikala u organizmu. Pored toga, poslednjih godina je veoma popularan sastojak dijetetskih suplemenata (tablete, sokovi, energetska pića, praškovi) koju su namenjeni redukciji telesne mase, poboljšanju digestije, prevenciji kardiovaskularnih bolesti i usporavanju procesa starenja.

Budite mladi, vitki i zdravi uz amazonski acai!

KUPI

PROIZVOD NE SADRŽI GLUTEN!

SASTAV

Plod Asaia predstavlja značajan izvor vitamina i minerala, dijetetskih vlakana, polinezasićenih i mononezasićenih masnih kiselina koje deluju povoljno na lipidni status (holesterol, HDL, LDL, trigliceridi ), takođe poseduje antioksidativne, inflamatorne i kardioprotektivne osobine.

Izuzetno je bogat amino-kiselinama i esencijalnim masnim kiselinama omega 3, 6 i 9, dok njegova opna predstavlja bogatu riznicu prirodnih vlakana. Svaka bobica je riznica vitamina A, B1, B 2, B 3, C i E, a od minerala poseduje fosfor, kalijum, kalcijum, magnezijum, cink i gvožđe koji u ovom sastavu blagotvorno deluju na organizam.

DEJSTVO

PREVENCIJA MNOGIH OBOLJENJA

Ovo voće je bogat izvor antioksidanasa i vitamina C, čime bitno utiče na jačanje organizma i imuniteta. Budući da Asai ima nekoliko puta više antioksidanasa nego ostala voća, može efikasno da se koristi za čišćenje organizma od slobodnih radikala, koji imaju razoran uticaj na gradivne ćelijske elemente u organizmu.  Time  pomaže organizmu u prevenciji od mnogih oboljenja.

POMAŽE U SMANJENJU I ODRŽAVANJU TELESNE TEŽINE

Acai bobice sadrže veliku količinu vlakana ključnih za zdravu ishranu. Vlakna pospešuju varenje i ubrzavaju metabolizam, i na taj način vrše detoksikaciju organizma i pomažu u smanjenju i održavanju telesne težine.

POVOLJNO DELUJE NA KOMPLETAN KARDIOVASKULARNI SISTEM

Asai pruža zaštitu od kardiovaskularnih oboljenja poput crnog vina, a tome doprinose antocijani koji se u njemu nalaze. Antocijani su biljni pigmenti koji se mogu naći u voću  i cveću, i od njih potiče tamna boja Asaija. Osim toga, bogat je biljnim sterolima-fitosterolima koji podstiču cirkulaciju krvi, sprečavaju nastanak tromba, snižavaju nivo holesterola i treiglicerida u krvi i poboljšavaju elastičnost krvnih sudova.

ŠTITI OD BLAŽIH INFEKCIJA

Zbog sveukupnog nutritivnog sadržaja izuzetno je efikasan u podizanju imunog sistema, čime uspešno štiti organizam od infekcija,virusa i bakterija. Takođe, štiti i ćelije od oštećenja, neutrališući dejstvo toksina i slobodnih radikala.

ODRŽAVA ZDRAVLJE KOŽE

Amazonska plemena Asai tradicionalno upotrebljavaju za očuvanje i lep izgled kože. Sve češće, mnogi savremeni proizvođači kozmetičkih preparata opredeljuju se za Asai kao bitan sastojak svojih proizvoda za negu kože. Razlog je opet visok sadržaj prirodnih antioksidanasa u ovom voću, a rezultat je sjajnija i zdravija koža.

DAJE ENERGIJU

Između ostalog Asai sadrži visok nivo vitamina B3, koji pomaže ćelijama da stvore ATP, koji je odogovoran za energiju u ćelijama. Redovnim korišćenjem, Asai pomaže da uobičajene dnevne aktivnosti obavljamo uz manji utrošak energije tako da u večernjim satima osećamo manju  iscrpljenost i umor. Osim toga, doprinosi boljem  pamćenju, jača koncentraciju i održava raspoloženje na stabilnom  nivou.

USPORAVA PROCES STARENJA

Pošto Asai sadrži ogromnu količinu antioksidansa, štite ćelije od oksidativnog oštećenja i na taj način produžava životni vek ćelije, a samim tim usporava proces starenja organizma.

Budite mladi, vitki i zdravi uz amazonski acai!

KUPI

AMAZONSKI ACAI BERRY U PRAHU 150 gr

Upotreba amazonskog Acai Berry-a u prahu:

1 – 2 kafene kašičice Acai pomešati sa 250 ml vode, soka, jogurta ili dodati u hranu i piti dva puta na dan.Nakon otvaranja boce rok za upotrebu je 30 dana.

Sastav:

Amazonski Acai berry u prahu – sadrži plod Asaija u prahu koji predstavlja značajan izvor biološki aktivnih sastojaka sa antioksidativnim svojstvima.
Aplikativne komponente iz Amazonskog Acai Berry-a eliminišu slobodne radikale, povoljno deluju na lipidni status i štite srce i krvne sudove, poseduju antiupalne i antiproliferativne osobine, poboljšavaju digestiju i usporavaju proces starenja.
Odobrilo Ministarstvo zdravlja Republike Srbije br.:7253/2015.
Ispitano na : Farmaceutskom fakultetu u Beogradu i Zavodu za javno zdravlje.
Izradjeno u skladu sa HACCP principima i ISO 9001.
Zemlja porekla sirovine: Brazil.

Budite mladi, vitki i zdravi uz amazonski acai!

KUPI